Олена Кондратюк: «Ми ухвалили три ключові євроінтеграційні закони: про медіа, прозору процедуру призначення суддів Конституційного суду та про національні меншини»

Сьогодні, 13 грудня, Верховна Рада виконала свої зобов’язання та обіцянку до кінця року ухвалити євроінтеграційні закони, які містяться в семи основних рекомендаціях Єврокомісії Україні як країні-кандидату на вступ до ЄС.

Про це «Оперативній Україні інфо» повідомила» заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Сьогодні ми ухвалили три ключові євроінтеграційні закони: про медіа, прозору процедуру призначення суддів Конституційного суду та про національні меншини (спільноти). Таким чином ми відкрили шлях до початку переговорів про повноправний вступ України до Європейського Союзу, які можуть розпочинатися вже з нового 2023 року»,- зазначила Олена Кондратюк.

За її словами, ухвалення цих законів відбувалося у конструктивній атмосфері та дуже плідній дискусії, у змагальності та конкуренції, як і належить європейському та демократичному парламенту:

«Ми досягли компромісу між різними фракціями та депутатськими групами у національних інтересах України практично за всіма ключовими зауваженнями і суперечливими моментами. За моїм наполяганням як віцеспікерки від опозиції, разом із іншими депутатами, із закону «Про медіа» були прибрані нехарактерні норми, які не мають відношення до директиви ЄС про аудіовізуальні послуги та які стосувалися, зокрема, виборчого процесу».

Також вона додала, що прийнятий медійний закон не є константою, він ще буде змінюватися. Його реалізація потребуватиме предметного моніторингу, як медійними колами в Україні, так і Єврокомісією — на практичну відповідність європейським цінностям свободи слова.

«Особисто я буду і надалі наполягати та подавати законодавчі пропозиції щодо посилення позицій української мови під час демонстрації фільмів та серіалів на сучасних онлайн телевізійних платформах, таких, як Netflix, Megogo, Sweet.tv тощо»,- підкреслила заступниця Голови Верховної Ради України.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ підписав для Фонду Лещинського кілька цінних речей (фото)

У Цюріху проведуть мистецький благодійний захід «Україна: від війни до миру»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Юрій Іванов

Юрій Іванов