Не в Україні, а у Великій Британії: організатори визначилися з країною проведення Євробачення-2023

Сьогодні, 25 липня, стало відомо, що пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбудеться не в Україні, але на підтримку України — у Великій Британії від імені Суспільного мовлення.

Про це заявили в Європейському мовному союзі, повідомляє «Оперативна Україна інфо».

Так, представники Суспільного працюватимуть із ВВС над розробкою та впровадженням українських елементів у шоу 2023 року. Також для України передбачені й інші пріоритети – як країна-переможець Євробачення 2022 року, наші музиканти автоматично потраплять до півфіналу майбутнього конкурсу.

«Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух та ще раз об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей світу, підтримки, уславлення різноманітності й таланту», – зазначив глава Суспільного Микола Чернотицький.

У мовному союзі вкотре наголосили, що конкурс не може пройти в Україні з міркувань безпеки. Навіть прохання Бориса Джонсона не допомогло — прем’єр-міністр Великої Британії звернувся до EBU з проханням переглянути своє рішення щодо зміни локації.

«Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести конкурс пісні Євробачення у Великій Британії у 2023 році», – сказав виконавчий керівник Євробачення Мартін Остердаль.

Читайте також:  Україна здобула перемогу на Євробаченні-2022

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Тетяна КАРПЕНКО

122

Тетяна Карпенко

журналіст