«Мій організм дав збій»: Семеренко прокоментувала рішення піти з Ігор-2022

Українська біатлоністка достроково покинула Пекін і повертається в Україну.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» з посиланням на Федерацію біатлону України.

36-річна Валентина Семеренко взяла участь на двох стартах Олімпіади-2022. Проте після індивідуальної гонки змушена була завершити виступ на Іграх.

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець розповів про проблеми зі здоров’ям, які відчувала спортсменка під час проходження дистанції. Тож у збірній ухвалили рішення відправити Семеренко додому.  Біатлоністку замінили Анастасією Меркушиною.

На офіційній сторінці Федерації біатлону України у Facebook з’явилося звернення Семеренко. У дописі вона поділилася емоціями від дострокового завершення виступів на Олімпіаді.

“Напишу коротко. Всі знають, що спорт – це здоров’я. Здоровий спосіб життя, правильне та збалансоване харчування, нормальний сон. Все це сприяє зміцненню організму. Але цього таки не достатньо, щоб по-справжньому досягти гармонії в спорті. Біатлон – не просто моє життя, моя душа. Я робила і роблю все можливе та неможливе, щоб отримувати задоволення від улюбленої роботи. Але мій організм дав збій, що змусило мене залишити Олімпійські Ігри. Я довго думала і даю шанс молодим проявити себе на старті. Всі ж так цього хотіли», – сказала біатлоністка.

Для Валентини Семеренко Ігри в Пекіні стала п’ятими в кар’єрі.

Читайте також: Зимова олімпіада в Пекіні: Україна виступить у 12 видах програми (список спортсменів).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватися найголовніші новини країни! Також запрошуємо долучитися до нашого YouTube-каналу!

Тетяна Карпенко

 

105

Тетяна Карпенко

журналіст